PetriLattu Kohti valoa.

Muuttuvasta maailmasta, rakkaat Eskoni.

Jännää millaisia asioita me vuonna 2016 käsittelemme.

 

Muukalaisvastaisuus? 

Dispariteetti kasvaa teknologisen kyvykkyyden haves and have notsien kautta kohtsillään niin paljon, että kaikenmaailman uskonnon sodat unohtuvat. 

Silti, jenkeissä kiukutellaan kun Obama meni moskeijaan. Lieneeköhön kuitenkin tässä asenteessa ratkaisu vastakkainasettelun purkuun, ja siihen että integraatio tapahtuisi?

 

Isänmaallisuus? 

Olen edelleen sitä mieltä, että omat isoisäni taistelivat nimenonmaan tämän, modernin Suomen puolesta. 

Olen siis isänmaallinen. Surkea juttu vaan, että se heikoin kansanosa on ominut ne symbolit joiden puolesta sitä verta vuodatettiin. Modernin, tasa-arvoisen yhteiskunnan jossa kaikki saavat pelata. 

Myös ne vähäosaiset.

 

Skandiyhteiskunta? 

Tälläisenä jo toipuneena entisenä sosdemina on kuitenkin pakko nostaa kuvitteellista hattua työväenliikkeen perimälle, jossa valistuksen ja koulutuksen kautta on ollut premissinä nostaa itsensä seuraavalle portaalle. 

Tai ainakin ansaita samankaltainen arvostus muiden yhteiskunnan kerrosten kanssa. 

Mihin tosin meni se aate missä kansan kollektiivinen nosto olisi se kaiken a ja o?

 

Kansan jako kahtia? 

Missä vaiheessa me jotka näemme maamme avoimena, ystävällisenä, maailmaan empaattisesti ja sieltä menestyksen hakevana kansana muutuimme vähemmistöksi? 

Missä vaiheessa nämä asiat eivät enää ole niitä premissejä joilla me pärjäämme myös tulevaisuudessa? 

Missä vaiheessa tunnustamme, että meillä on täällä iso osa pelokkaita ja defensiivisiä kansalaisia joiden ajattelu on meille kollektiivisesti vahingollista?


Tulevaisuuteen katsominen? 

Koska maailma muuttui sellaiseksi missä esimerkiksi ISIS on mielenkiintoisempi teema keskipitkällä aikavälillä kun esimerkiksi tuleva singulariteetti? 

Miksemme me keskustele vaikkapa siitä että työn merkitys on jo murtunut ja murtuu yhä enemmän - asia joka vaikuttaa yhteiskuntiimme enemmän kuin kieltämättä kauheat hirmutyöt uskonnon nimissä? 

Koska alamme puhumaan ja valmistautumaan maaillmaan, jonka jo tyttäreni (ehkä minäkin) tulee näkemään milloin meillä on koneita jotka voivat valmistaa itseään parempia koneita?

 

Onneksi olen optimisti, sopivasti elitisti ja ennenkaikkea kontekstin ymmärtävä kansalainen.

Tästä maailmasta tulee vielä kipuilun jälkeen vielä parempi, näin se vain on. 

 

Toki vain, jos me kaikki otamme päämme pois pimeydestä ja osaamme analysoida mitä se tunnelin päässä oleva valo merkitsee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat